350g mogna bananer (vikt utan skal)
180g mjöl, litet extra för formen
2½ tsk bakpulver
1 tsk salt
160g mjukt farinsocker (ljust eller mörkt)
2 ägg lättvispade4 msk smält smör, plus extra något avsvalnat att smörja formen
- Värm ugnen till 170C. Mosa två tredjedelar av bananerna mjukt och slätt. Mosa resten av bananerna grovt så att det blir bitar kvar. Blanda varsamt ihop med resten av frukten.
- Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt, smörj och mjöla en form (ca. 21x9x7cm).
- Blanda socker, ägg och smör i en stor skål. Vispa upp smeten tills den är ljus och luftig. Blanda i banan och de torra ingredienserna och till sist de hackade nötterna.
- Häll smeten i formen och grädda i ca. 1 timme eller tills kakan är torr (stickprovet). Låt svalna i formen i ca. 10 minuter innan du stjälper upp brödet på galler och låter det svalna under duk.
Det där tror jag är värt att pröva :)
ReplyDelete