3 October 2012

Det är så gott

Felicity Cloakes version av: Bananbröd


350g mogna bananer (vikt utan skal)
180g mjöl, litet extra för formen
2½ tsk bakpulver
1 tsk salt
160g mjukt farinsocker (ljust eller mörkt)
2 ägg lättvispade
4 msk smält smör, plus extra något avsvalnat att smörja formen
50g nötter (val- eller pekannötter, eller mandel) grovhackade

  1. Värm ugnen till 170C. Mosa två tredjedelar av bananerna mjukt och slätt. Mosa resten av bananerna grovt så att det blir bitar kvar. Blanda varsamt ihop med resten av frukten.
  2. Sikta ihop mjöl, bakpulver och salt, smörj och mjöla en form (ca. 21x9x7cm).
  3. Blanda socker, ägg och smör i en stor skål. Vispa upp smeten tills den är ljus och luftig. Blanda i banan och de torra ingredienserna och till sist de hackade nötterna.
  4. Häll smeten i formen och grädda i ca. 1 timme eller tills kakan är torr (stickprovet). Låt svalna i formen i ca. 10 minuter innan du stjälper upp brödet på galler och låter det svalna under duk.
Passar bra till eftermiddagste och helgfrukostar som sådant eller med smör och ost.

1 comment: