13 October 2012

Brändö 100 år på Brändö Casino

Fredagskvällens jubileumsmiddag på Brändö Casino var en högljudd affär. Med 350 personer närvarande steg ljudnivån över 90 decibel ibland (min kollega har en iphone så vi kunde mäta). Trångt var det också, servitörerna kryssade flinkt runt borden och vi väntade tålmodigt på maten. Fisktallrik med två inlagda sillar, en bit lax och en klick romröra med dillpotatis var inledningen. Sedan kom oxfilé med konjaksås och en kub fast potatismos. Efterrätten var crème brûlée med färska bär. Gott och välkomponerat. Massproduktion är inte lätt och det resulterade i att det som skulle vara mjukt hade fått en skorpa (potatiskuben) och det brända sockret på crème brûléen hade mjuknat. Trots det så njöt vi av maten och firade att denna vecka av festligheter och specialarrangemang i skolan äntligen var slut.

No comments:

Post a Comment