27 September 2013

Lamb and beans

Today it was all about hearty and comforting dishes - roast lamb, beans, carrots and rustic potatoes. They brought in a whole side of lamb and jointed it in the basic shoulder, loin and leg pieces. Having thus far jointed a chicken and filleted a fish, wielding the saw still seems a bit advanced but we'll get there, hopefully.

Despite very reassuring and helpful teachers I am experiencing a bout of crumbling confidence and will spend the weekend licking my wounds and accentuating the positive.

Dagens meny var höstligt värmande. Helstekt lammlägg, bönor, glaserade morötter och rustika potäter. En hel lammsida landade på demonstrationsdisken och delades snabbt metodiskt och pedagogiskt av Rory O'Connell.

Trots allt stöd och all uppmuntran från våra lärare så har mitt självförtroende fått sig en törn så jag ska nu tillbringa helgen med att slicka mina sår och tänka positivt.

Rory making a point about jointing a lamb.
Goda råd om hur man styckar  lamm.

You ought to eat more of these. - Bönor är bra.

Haricot beans with tomato and rosemary
You carve the lamb starting from the middle.
Lammfiolen skär man upp från mitten.
Italian fruit salad. - Sommarens bär i italiensk fruktsallad.
Traditional Irish salad 






No comments:

Post a Comment