27 December 2012

This much I know

Jag läser ofta The Guardian på nätet och där finns en kolumn som heter This much I know. "Celebrities share the lessons life has taught them" är underrubriken. Väl medveten om att jag inte är kändis så ämnar jag trots allt dela med mig av två läxor jag lärde mig på julafton.
  1. Om du har en skinka på 2,4 kg ska du inte börja steka den en och en halv timme innan middagen ska inledas för då har den endast en temperatur på drygt 40 grader då gästerna anländer, hungriga och förväntansfulla.
  2. Ibland håller jultomten inte tiden och då är det lyckosamt om något annat orsakat en tidsförskjutning, t.ex. en halvfärdig skinka. Då hinner man precis äta i lugn och ro och samtala och umgås för att - då tomten äntligen kommer smygande runt knuten - vara mätta och redo för en stund av givmilt skänkande av gåvor. 
Inför nyårsfesten gör jag en lista och arbetsordning. Så får vi se.

2 comments:

  1. Som gäst på Viasvägen på julafton måste jag nog säga att innehållet i godiskrukan minskade rejält efter att vi Närpesbor anlänt. Vi svälte (svalt?)inte ihjäl, utan fick i en timme känna denna märkliga känsla som kallas hunger. Något vi ju inte gör allt för ofta. Julbordet bjöd på massor av läckerheter :)Man tror man är storsint och betalar in eller skickar en matlåda till mindre bemedlade men sen om man själv inte får mat på exakt tid så mister man lätt humöret. Där får man skärpa sig...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nytt försök den 31.12. Kanske bäst ni äter en grötportion innan ni kommer på fest!

      Delete