3 December 2012

Produktupplysning

Allting som innehåller knäck brukar vara gott så jag provar receptet på knäckpepparkakor som fanns i senaste numret av Kyrkpressen (48) och det är ett bra alternativ. Man ska baka medan degen är varm och den är elastisk och lättkavlad. Smaken är god och knäcking men ytan blev aningen bubblig och ojämn.

De bränns lätt så stå vakt vid ugnen. Jag använde den ljusa sirap som jag hade hemma och det kan hända att knäcksmaken blivit kraftigare om man använt mörk sirap.

Det stod inte vems receptet var, och för er som inte har Kyrkpressen kommer det här:

3 1/2 dl sirap
250 g smör
2 1/3 dl socker
2 1/2 tsk nejlika
2 1/2 tsk kanel
2 1/2 tsk matsoda
13-14 dl vetemjöl

Smör, socker, sirap och kryddor kokas snabbt upp. Vetemjölet och sodan tillsätts då blandningen ännu är het. Den varma degen kavlas ut till en tunn platta. Försök hålla degen varm - annars är det svårt att få pepparkakorna att bli tillräckligt tunna. Grädda i 200 grader tills de får önskad färg.



No comments:

Post a Comment