5 December 2012

Fira Finland ryskt

Studentdimission och självständighetsdag betyder alltid glögg och middag med kollegerna. Idag gick vi till den äldsta ryska restaurangen i stan, Bellevue på Skatudden. Vi njöt av olika klassiker; ingen tog dock störrommen som gick på 80 euro för 30 gram. Jag valde saltgurka med honung och smetana till förrätt. Varmrätten var lammnjure med champinjoner i madeirasås serverat med korngryn. Den något metalliska inälvssmaken blev nästan överväldigande men om man skopade rejält med madeirasås på njurbitarna så var det hur gott som helst. Efterrätten var Baked Alaska - slurrrppp!  Bellevue är ett bra alternativ, omtänksam och vänlig service i trevlig omgivning.

2 comments:

  1. NJURE! Det är något av det sista jag skulle låta slinka ner i magen. Efterrätten däremot..... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just det - njure. Tur att vi får välja, eller hur! Jag föredrar nog en bit kalvlever men lammnjure var väl värt att prova. Hönshjärta hade nån i sällskapet ätit som barn (hemma hos mormor som hade egna höns) och det lär också ha varit gott. Inälvsmat har oförtjänt dåligt rykte för alla minns de gråsega leverbitarna man fick i skolmatsalen.

      Delete