15 December 2012

Det är så gott 6

Höstens vitkål smakar fortfarande mycket bra. Gör en enkel kålsallad med dressing.

1 msk vinäger eller citronsaft
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, fint hackad
salt
svartpeppar
örtkrydda som du gillar - pröva färsk körvel
ett par matskedar grekisk eller turkisk yoghurt

vitkål - riv med osthyvel så blir det passligt fina strimlor
kummin eller fänkålsfrön som passar fint med färsk körvel

Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen. Om du vill ha en mildare smak kan du blanda ner ett par matskedar fet youghurt. Balansera sältan och örterna efter det. Riv vitkålen och tillsätt så mycket kummin eller fänkålsfrön du vill ha. Blanda i dressingen, var inte för generös; salladen blir lätt för plaskig då.

Den här salladen kan man variera i det oändliga. Man kan komplettera med fint skuren morot (bäst resultat får man med rotfruktsskalare) eller fint strimlad färsk fänkål. Rosta pumpakärnor med olika kryddor (spiskummin, kanel, paprika, chili, koriander, gurkmeja) och salt, det blir gott att strö över.

No comments:

Post a Comment