29 January 2013

Müsli

Det är ett nöje att blanda sin egen müsli. Då slipper man också mycket extra socker som finns i de flesta müslisorter. Så här blandade jag igår:

5 dl rågkli
5 dl havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
nötblandning (pekan, valnöt, hassel och cashew)
1 dl russin
1 dl tranbär
2 msk råsocker

2 dl vatten
5 msk mandelolja

Värm ugnen till 200 grader. Hacka nötterna om du vill och blanda alla torra ingredienser utom russinen och tranbären i en stor bunke. Blanda vatten och olja och häll det över müslin, krama lite med handen så fukten tränger in. Bred ut allt i en stor långpanna och rosta i 20-30 minuter. Ta ut och rör om minst tre gånger så att det rostas jämnt. Ta ut och låt svalna helt innan du tillsätter russin och tranbär. Jag föredrar mandelolja eftersom det ger en godare smak jämfört med vanlig matolja.


1 comment: