24 February 2013

Äta ute

Lunch på Hadrian's Wall
Foto: Helena Sandberg
Ett av de bästa målen man kan äta är det som äts i skogsbacken, på stranden, på fjället eller ute i friska luften överhuvudtaget. Idag fick jag en akut lust att picknicka. Nästan hemma efter långpromenaden tog jag en sväng upp till Hertonäs högsta punkt och där, med termosarna inom räckhåll, satt tre lyckliga individer och mumsade i sig smörgåsar av hjärtans lust.

Det hör till det roligaste jag vet att packa lunchväskan då man ska ut på tur, spelar ingen roll om det är till fjälls eller med tåget till Vasa. Min favoritfyllning är rostbiff på jordnötssmör med en rejäl näve koriander i mitten.

Vilken är din?

4 comments:

  1. På fjällturer gillar jag ett stadigt rågknäcke med norsk getost och ärtbroddar som dubbelmacka.

    ReplyDelete
  2. Dubbelsmörgås med ost och litet smör. Kaffe eller varm kakao.

    ReplyDelete